قوز قرنیه چیست ؟
قوز قرنیه
هنگامی که پیوند بین سلولهای قرنیه شل میشود و با توجه به اینکه فشار داخل چشم بیشتر از اتمسفر است این فشار از داخل به سطح داخلی قرنیه وارد میشود حال اگر قسمتی از قرنیه نازکتر باشد و یا پیوند سلولها در آن قسمت کم باشد باعث می شود آن قسمت به صورت قوز مخروطی شکلی بیرون بزند . که به این حالت keratoconus یا KC می گویند
حال قسمتی که که بیرون می زند کشیده تر و نازکتر میشود و قسمت نازکتر توانایی کمتری در حفظ شکل خود دارد لذا این بیماری اغلب پیشرونده است . قسمتهای محیطی قرنیه کلفت تر هستند و از طرفی به قسمتهای محکمتری وصل هستند لذا احتمال بیزون زدگی فرنیه به صورت قوز در قسمتهای مرکزی بیشتر است و با توجه به اینکه فاصله قسمتهای بیرون زده با قسمتهای محکم مخیطی قرنیه مثل اسکلرال بیشتر میشود در نتیجه گشتاور اثر جاذبه زمین در آنها بیشتر میشود و باعث میشود قوز به سمت پایین چشم مهاجرت کند . بنابراین معمولات قوز در قسمت مرکزی و یا پایینی چشم بیشتر مشاهده میشود . متاسفانه قسمتهای مخیطی قرنیه تاثیر کمتری در کیفیت بینایی دارند لذا بیماران قوز قرنیه همزمان با پیشرفت بیماری کیفیت دید خود را ار دست می دهند . این بیماری معولا در هر دو چشم همزمان و یا با فاصله زمانی بوجود میآید . و اغلب در بازه سنی ۱۶ تا ۲۷ سالگی باعث ایجاد اختلال در دید فرد گردد.
علت بیماری قوز قرنیه چیست ؟
علت این بیماری نامشخص است ولی تاثیرعوامل ژنیتیکی و محیطی و هورمونی بیشتر تاثیر گذار بوده است . ( مطابق با آمار فروش رینگ شرکت دیده بان تجهیز البرز که نماینده انحصاری رینگهای اینتکس و فرارارینگ در ایران است نشان دهنده این است که افرادی که دز محیطهای شیمیایی و نفتی مشغول به فعالیت هستند و یا جوشکاران بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند . این مطلب بر اساس آمار فروش است و ممکن است از لحاظ علمی درست نباشد ) . تعداد اقراد مبتلا به قوز قرنیه که والدیشان نیر قوز فرنیه دارد بشت از ۶۷ تا ۷۰ برابر اقراد دیگر هستند. عوامل موثر دیگر عبارتند از :
حساسیتهای چشمی
مالشهای طولانی مدت جشم
سابقه حساسیت حانوادگی
عدم تعادل آنزیمهای قرنیه
آسم آلرژیک
یکی از عوامل مالش زیاد چشم خشکی چشم است و برای جلوگیری از خشکی چشم پیشنهاد می گردد از
MGD Eye Bag
که قایل تهیه از شرکت دیده یان تجهیز البرز است استفاده نمایید .
kERATOCONUS Explanation by Dideban Tajhiz Alborz
.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!